Verkoop

De verkoop van tegels gaat bij ons altijd samen met tips en adviezen (gebaseerd op onze ruime ervaring), waardoor u een goede beslissing kunt nemen over het tegelwerk.

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van aanbrengen van vloer- en wandtegels zoals: keramische tegels, mozaïeken, natuursteen, e.d. Op basis van uw wensen adviseren wij u hoe de tegels het best gelegd kunnen worden: diagonaal, in romaans- of wildverband of rechthoekig.

Keramische tegels

Keramische tegels worden gebakken en bestaan voornamelijk uit een combinatie van klei, grond en zand. Met keramische tegels zijn vele stijlen mogelijk, van modern tot klassiek en vele variaties in mozaïek. Keramische tegels zijn sterk en duurzaam en vergen weinig onderhoud.

Gerectificeerde tegels

Een gerectificeerde tegel is een tegel waarvan (na het bakproces) de kanten worden afgezaagd of afgeslepen. Dit heeft als voordeel dat de tegel kaarsrechte kanten heeft en hierdoor zeer maatvast is. Doordat de kanten zo recht zijn is het ook mogelijk om de gerectificeerde tegels met hele dunne voegen te leggen. Dit geeft vaak een strak en modern eindresultaat.

Wand- en vloertegels

Het verschil tussen wand- en vloertegels is dat wandtegels dunner zijn en minder sterk. Vaak worden ze ook gemaakt van een andere kleisamenstelling. Wandtegels kunnen niet op de vloer geplaatst worden. Vloertegels kunnen wel op de wand geplaatst worden.

Wandtegels zijn dikker en sterker, omdat ze vaak intensiever worden gebruikt. Denk aan het schuiven van stoelen, het gewicht van meubilair dat erop staat, het belopen van de tegels met (natte en vieze) schoenen of doordat er iets op valt.

Voor ruimtes die intensief gebruikt worden (bijvoorbeeld een winkel of kantoor) is de slijtvastheid van belang. Let hierop als u tegels uitzoekt.

Tegeltoebehoren

Niet alleen kunt u bij ons terecht voor al uw wand- en vloertegels en het laten betegelen van de verschillende ruimtes. Wij verkopen ook tegelbenodigdheden voor de klant die zelf wil klussen of voor de kleine ondernemer.

Daarnaast leveren wij ook badkamermeubels, douchewanden, wastafels, kranen en douchesets van diverse merken. In onze showroom kunt u diverse modellen en uitvoeringen komen bekijken. Maak daarvoor een afspraak, zodat wij alle tijd hebben om u te adviseren.